Local SEO

 

Wat is Local SEO?

Local SEO is een strategie voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) waarmee uw bedrijf beter zichtbaar wordt in lokale zoekresultaten op Google.

Elk bedrijf dat een fysieke locatie heeft of een geografisch gebied bedient, kan profiteren van local SEO. Als u op Google zoekt naar belangrijke zoekwoorden die verband houden met uw bedrijf en eronder verschijnt een kaart met 3 vermeldingen (ook wel een kaartpakket genoemd), dan kan lokale SEO u helpen uw bedrijf te laten groeien.

Lokale SEO is een ander patroon

Na analyse van het gedrag van gebruikers tijdens triljoenen zoekopdrachten, kwam Google erachter dat mensen die op zoek zijn naar bepaalde soorten bedrijven resultaten uit hun directe omgeving nodig hebben. Daarom bevat het lokale zoekalgoritme van Google een nabijheidsfactor, wat een mooie manier is om te zeggen dat Google uw locatie in een account opneemt wanneer u naar een lokaal zoekwoord zoekt (een zoekopdracht met lokale bedoeling). Dit gebeurt zelfs als de zoeker geen plaatsnaam of "bij mij in de buurt" in zijn zoekopdracht opneemt.

Als u wilt werken en bijvoorbeeld een pizza voor de lunch wilt laten bezorgen, geeft Googelen "pizzabezorging" een lijst met locaties in de buurt van uw kantoor weer in de lokale SERPS (resultatenpagina's van zoekmachines).

Maar als u diezelfde zoekopdracht thuis probeert, krijgt u een geheel andere reeks resultaten. Dit is logisch, aangezien u een pizza ergens in de buurt moet laten bezorgen.

Lokaal zoeken bestaat al jaren, maar het was beperkt omdat mensen alleen hun desktopcomputers gebruikten. Met de recente groei van mobiele internettoegang is mobiel zoeken echter explosief toegenomen, dus lokale SEO is enorm belangrijk geworden voor het succes van elk bedrijf dat lokale producten of diensten aanbiedt en lokale marketeers.

Wat belangrijk is voor lokale SEO

Wat betekent dit voor marketeers? Terwijl het lokale kaartenpakket wordt weergegeven in de standaard organische zoeklijsten van Google, sturen afzonderlijke algoritmen de belangrijkste Google-zoekresultaten voor lokale ranglijsten en de resultaten van het lokale kaartpakket aan. Als lokaal bedrijf heb je de mogelijkheid om tegelijkertijd in zowel de belangrijkste organische zoekresultaten als het lokale kaartenpakket te verschijnen.

Als u nieuw bent in het online promoten van uw bedrijf, is een van de belangrijkste uitdagingen om te weten waarop u zich moet concentreren om uw inspanningen zo effectief mogelijk te maken.

Moz, een softwarebedrijf voor marketinganalyse, publiceert zijn jaarlijkse Local Search Ranking Factors-enquête, waarin de top 35 tot 40 wereldwijde experts in lokale SEO zijn opgenomen. De resultaten bieden de beste inzichten in welke factoren van invloed zijn op de zichtbaarheid van lokale zoekopdrachten.

Gelokaliseerde inhoud en lokale linkpopulariteit zijn factoren, net als in het traditionele zoekalgoritme van Google, dus het is belangrijk om lokale bestemmingspagina's te bouwen voor elk van uw locaties, vooral als u een bedrijf met meerdere locaties heeft, waar u niet alleen uw bedrijfsnaam, maar ook de details zoals adres en telefoonnummer, evenals hun titeltags, metabeschrijvingen optimaliseren en de beste SEO-praktijken volgen. Hiermee moet ook rekening worden gehouden in uw contentmarketing- en linkbuildingstrategie.

Bovendien worden locatiegebaseerde factoren, zoals het hebben van een bedrijfsvermelding in Google Mijn Bedrijf, lokale citaten van gegevensverzamelaars en recensiesignalen - die door uw lokale klanten moeten worden gepubliceerd - ook in aanmerking genomen in uw lokaal georiënteerde SEO-ranglijst en als gevolg daarvan je moet er ook rekening mee houden bij je lokale SEO-inspanningen.

Het is ook belangrijk op te merken dat er SEO-tools zijn gericht op lokaal zoeken die u kunnen helpen bij het ontwikkelen van lokaal georiënteerde SEO-audits, van het ontwikkelen van trefwoordonderzoek gericht op uw lokale publiek, het opbouwen van citaten, het beheren van Google Mijn Bedrijf-vermeldingen, bedrijfsprofielen en Google-berichten, en controleer zelfs uw opname in lokale pakketten.

Website-inhoud is een belangrijke factor, net als in het traditionele zoekalgoritme van Google, maar locatiegebaseerde factoren zoals Google Mijn Bedrijf, citaten en recensiesignalen worden ook meegenomen.

Populaire posts van deze blog

Webhosting

SEO Optimalisatie